22.03.2013 г.

Днес е Петък на изкуствата

След снощната буря небето се е изчистило и просветлило. Духа вятър, но поне не вали, поне не вали...Надяваме се на хубав ден от Синоптичната служба, която след малко отива да помага на Музиката да стигне до 600 дечица от града. Музиката е една Велика Дама. Една от най-великите на всички времена. Да общуваш с тази дама е привилегия. Ако знаеш и нейния език - ти си отличен. Отличен си с дарбата да четеш и пишеш на език, който малцина знаят. Езикът на нотите. Уважавам хората, които го владеят. Те имат дарбата да четат света на необикновен език.
Та моя милост им помага само, но пък от сърце. Днес ще е хубав ден за Дамата Музика, защото спря дъждът и дечицата ще дойдат сухи до Операта.
Петък е за разтоварване и отмора, може да го посветите на Изкуствата и да посетите красива фотографска изложба във фоайето на Общината и после един интересен театър на млади ентусиасти от Нов български университет в Стария театър.
Ако ли пък не можете - непрекъснато слушайте музика, колкото можете. Вчера бе казано че класическата музика има връзка с интелигентността на човека. Замислете се!
Приятен Петък на изкуствата и вдъхновение за всички делови задачи ви желая!

Няма коментари:

Публикуване на коментар