15.03.2013 г.

Седефеното небе на петъка

От бял седеф е небето днес. Цветът му е точно такъв, не е равен, на места е облачно приятен. Наблюдавах го по-дълго тази сутрин. Пред очите ми право напред е равен, а вляво има армада от полегати облачета.
Облачната седефена армада се готви да поеме нанякъде. Естествено - към безвремието на почивните дни и сладкото им безгрижие. Петък освен че е работен, е и ден за строева подготовка, защото и почивката си иска планиране. Дори и спонтанното отвяване нанякъде също може да се подготви.
Та петък е базовият лагер преди следващите два дни. Време да се запасим - с храна, с идеи, с вдъхновение, поизчерпано през седмицата.
Затова могат да се използват всякакви извори на вдъхновение в рамките на позволените от закона. Плюс едно разтоварване в петъчната вечер или "запетъчаване", както му казват група мои познати дами.
По-интензивното греене на слънчицето мен ме отвява тези дни към морето...Но сигурно ще стигна поне до водата на някой басейн - и тя много помага на разтъжените за необята.
Ще си сложа обеците със седеф днес в подкрепа на морските ми мисли. Той е син седеф, а небето е от бял седеф днес. Непременно го погледнете, колко е красиво!
Синьо-бяло-седефено - все ще се търкаля нещо такова из вас. Грабвайте го и смело в делника!
Поздрави от Синоптичната служба!

Няма коментари:

Публикуване на коментар