18.03.2013 г.

Закуска за шампиони в понеделник

Голяма закуска настана тази сутрин на балкона на Синоптичната служба. Понеже не хвърлям хляб, а го роня на трохи - всички гарги, синигери, гълъбчета и др. живинки се хранят столово при нас. Откакто след нова година започнахме да правим хляб от лимец, в столовата настана неспирно оживление. Не само сутрин за редовната закуска, а и по всяко време прелитат клиентите - така, само да погледнат има ли от невиждата вкуснотия или няма.
Днес сме решили с Управителя /Христо Рашев, съпруг/ на Службата да пуснем обява за продажбата на брашно от лимец и лимец изчистен, на зърно. Управителят и МОЛ /Материално отговорно лице/ го сее, жъне, мели, а аз му помагам в чистенето вече втора година. Така да се каже, освещавам го с пръстите си, да не мислите че няма значение?!
Не само за търговията, ние в Синоптичната служба не сме се разбогатяли, но защото е чуден и много полезен. Персоналът на службата и пернатите от столовата към нея могат да ви го потвърдят. Няма по-хубаво от няколко дни на лимец, ябълки, орехи и мед, както Уважаемата Синоптичка е решила да се храни от днес, до когато има воля!
Пролетните дни са удачни за пречистващи тялото и мисълта мероприятия, така че не се колебайте да направите каквото и да било по въпроса. От само себе си се разбира, че се препоръчват и нови прически, цвят на косата - изобщо всичко, което е ново, различно, вдъхновяващо за вас.
Желая ви приказен ден и много, много поводи за усмивки през седмицата!

Няма коментари:

Публикуване на коментар