7.03.2013 г.

Букли и дантели в четвъртък

В Синоптичната служба констатираме спокойно утро, без забележки. Когато картината в прозореца навън се "оцветява" от аромата на кафе отвътре - мммм утрото е прелестно. Друго си е едно кафенце сутрин, един от най-ярките аромати на започващия ден.
И така, наредили сме се тук три поколения жени - баба, мама и детето на мамата и се събуждаме дружно с кафе. Уредите в Синоптичната служба отчитат нормални показатели, всичко е наред. Пролетта настъпва стъпка по стъпка, грациозно. През деня ни оставя светлина достатъчно за един спокоен час на някоя пейка в парка. Добричка е пролетта. Все красиви празници е измислила. Утре е един от тях. Не ми харесва блъсканицата за цветя, той си ми е празник на мама. Моята родителница днес ще бъде на концерт в Операта - подарък от Синоптичната служба за празника. Идеята с ядене и пиене на маса не ми е допадала нивгаж. Това го можем и вкъщи.
Освен това празникът е за стихотворения, за хубави думи, за някакви неочаквани жестове. Ами така де. Всъщност кой както го разбира-важна е радостта в сърцето. Нека има радост в сърцето и усмивки.
Днес ви пожелавам да сте гиздави, накичени и пременени. Нещо с дантела отдавна не сме носили, дантелата е красива работа и е женствена под сако.
Желая ви красив предпразничен ден!

Няма коментари:

Публикуване на коментар