22.04.2013 г.

Започват празниците - 22 април е,земляни

Днес е Международният ден на Земята и значи Голям Празник за Синоптичната ни служба. Да ни е честит на всички ни. Без Земя няма небе, облаци, звезди, значи ни няма и нас.
Снощи пак даваха Хрониките на Ридик, пак се замислих за Рая, наречен Земя. Откакто се бях в Индия, благославям водата, която тече от чешмите ни и може да я вкусиш веднага. Слънцето, което постепенно се оттегля - там вечерта пада абсолютно рязко. И така и така....
Добре че малко поочистихме наоколо тези дни, та да отбележим днешния рожден ден. Замазахме положението, както се казва.  До следващото Голямо чистене- тези, които чистят, те не замърсяват и чистят изхвърленото на другите. Ама нейсе, барем малко позамлъкнаха политическите врясъци покрай масовия ентусиазъм, който се лееше и от ТВ екран.
Не знам какво да и подаря на Земята за ЧРД...Вчера засадих едни цветенца в саксии, още проучват домашната атмосфера те и се чудят да се закрепят ли или да не се...Ще помисля пък за подарък, малко по-сериозно. Макар че Земята казва, че ние, хората сме и едновременно и най-големият подарък и най-голямата беда. Нормално, родителски неволи. Нали Земята ни е Големият Родител - на всички нас, малките земни светулки.
Желая ви първи празничен ден от веригата, които се задават. Утре пак е празник и така всеки ден до Великия Ден ще е .
Бъдете хубави и умни! поздрави от Синоптичната служба!

Няма коментари:

Публикуване на коментар