11.04.2013 г.

Четвъртък - Лек и тих като стъпки на балерина

В Синоптичната служба днес е сънено. Синоптичката едвам се събужда сутрин. Ходи през деня със симптоми, които за щастие, имат и други - та не е сама. Разсеяност, забравяне, изключване от света, реене във въздуха, по-дълго съзерцание на листата, които се раззеленяват, внезапни сълзи, сънливост....Пролетната умора е достигнала явно висините си. Колко хитро е да се правят избори, когато народът е в състояние на упоение от променящото се време и порода. Скоро ще съставим в Синоптичната служба Наръчник по внимателно гласуване, който да предоставим на вашето внимание. Защото звездите на небето по избори стават прекарлено много. Част от тях са прекалено фалшиви и ще объркат моряците и летците в навигацията. А хората, които возят те, трябва да останат невредими и да пристигнат все пак.
Ще се опитаме да противодействаме на пролетната умора с мирни средства. Може би повече задачи, та да има повече вътрешна организация. Може би малко танци скрито, за разкършване. Може би - да погледам балет - за освежаване на очите. Със сигурност балет довечера. Невероятно е как преминават сцената с безшумни, ситни стъпки - дори и мъже, на повече от моите кила. Да не говоря за дребните, изящни създания на жените. Така ми се иска да се появявам и изчезвам на сцената на собствения си живот, но Вселената ми е отредила друга роля за изпълнение.
Та така - да се борим дружно с пролетната умора - приятели! Друго си е, като не си сам. Ще сложа днес малко по-веселяшки шарки, а след малко ще погледам Бареков от Стара Загора. Той със сигурност ще ме развесели или ядоса.
Хубав ден, лек и тих като стъпки на балерина!

Няма коментари:

Публикуване на коментар