30.04.2013 г.

Спокоен е Великият Вторник

Спокойно утро....Сигурно така е било и преди Великият ден. Така се случват често внезапности - след такива утра. Прозорците са вече отворени и въздухът е чист сутрин и свеж и спокоен - и той.  Вчера сякаш всичко живо беше хукнало да отработва всичко възможно за двата възможни работни дни. Движението из града беше ожесточено, животът - припрян, работата отиваше на истерия, добре че се самопотушаваше в определени интервали.
Днес е различен, аристократичен ден.
Велики вторник. Сега видях, защо съм го нарекла така. Христос е чел днес притча за талантите, ще трябва да я намеря. http://novinite.bg/articles/36216/Na-Veliki-ponedelnik-Hristos-goni-targovcite-ot-hrama
Намерих я и ще разсъждавам над нея, тя касае и материалните богатства и духовните, които оставяме. Една тема, която в едната си част ми навява тъга. Интересно защо милиони хора се стичат в църкви и джамии да възхваляват Тези, които не са строили църкви, джамии и магистрали, а с думите си са връщали към живот и са превързвали рани и са давали надежда и утеха.
Но това е дълга тема, няма да я започвам точно в тази седмица.
Истина е, че притчите се четат, за да размишлява върху тях човек, така ще направим в Синоптичната служба в идните почивни дни. Синоптичната служба се изнася на гости при мама в сърцето на Източните Родопи и няма да работи поради причини от субективен - емоционален характер и профилактика на вътрешните уреди за измерване на наднебесни състояния.
Желая ви прекрасен ден, утре е е последната предпразнична прогноза с точни указания за празничните дни.
Поздрави от Синоптичната служба на 8-я етаж

Няма коментари:

Публикуване на коментар