1.05.2013 г.

Светли и благословени празници!

Добър ден! Като отговорен за паството си човек, искам да се обърна към вас със Синоптичен благослов за предстоящите празници.
Желая ви дни с добро настроение преди всичко. Достатъчно време да почетете книга и да помислите за спасението и възкръсването. Достатъчно думи за искрена благодарност към живота, който ни е даден ден по ден и минута по минута. Достатъчно поводи да послушате музика - хоровете в църквите са също прекрасни за слушане. Достатъчно време да поиграете или поговорите с дете-то е удивително създание на природата, голям човек пък с чист ум в малко тяло.
Не забравяйте в събота да гледате по БНТ Слизането на Благодатния огън в Йерусалим - то е особено вълнуващо духовно преживяване всеки път.
Надявам се, че ще ви се получат яйцата и козунаците, че Свети Георги ще разчисти пътя на Доброто и ще възвести победата ни над себе си самите.
Че Великият ден ще ни намери малко по-смирени, стихнали и вглъбени в собствената си велика отговорност като човеци с ум, разум и сърце.
Синоптичната служба се изнася с движимата си собственост - синоптичката - към Родния край. Да посрещнеш християнски празник в Кърджали е силна емоция по много причи, не само защото е роден край. А защото хората му оцеляват духовно като цвете на скала. /То не е като да си посят в чернозема на равното и да си вечно критичен достатъчно удобен ли ти е този чернозем за деликатната ти натура/
СВЕТЛИ И БЛАГОСЛОВЕНИ ПРАЗНИЦИ! До скоро!

Няма коментари:

Публикуване на коментар