7.05.2013 г.

Седмицата на мислещите тръстики

Добро утро, уважаеми почитатели на Синоптичния блог! Христос Воскресе!Всъщност от вчера се завърнах в работните условия на града, но не ми се разваляше магията на празниците и дните при мама и тате, та затова не ви писах.
Миналата седмица завърши с Възкресението Христово - най-големият празник за всички християни. Тази ще завърши със светските избори за парламент-което пак би било празник за всеки демократичен човек в 21 век. Празник от типа годеж с политиката и оформянето на предбрачен договор. Всъщност с политиката човек ако сключи брак, трябва да е много, много зрял и да си отваря очите на четнири. Затова по-добре препоръчваме само съжителство при ясни правила.
Би ми се искало днес четивото да е за облачета и небета, но няма как. Една адекватна синоптична прогноза няма как да не включва идващите избори. Хич няма да ви убеждавам за кого да гласувате. Само моля ви се, недейте да разсъждавате в категориите футболен мач на съкварталци в междублоково пространство, каквато е напоследък родната ни политика на местно и национално ниво. Или ако си против едните, то си ЗА другите.
И едните и другите и всичките вече знаят, че народът знае как да излезе на улиците. Вий си четете позитивните четива, те могат да оправятнастроението ви за деня, както каза веднъж по ТВто голямата дама Цветана Манева. Но иначе си бъдете реалисти. Разбира се, не забравяйте сутрин да поглеждате небето, никога не забравяйте. То ни съизмерва всеки ден - на духовен ръст и на ум.
И за накрая - един цитат опоследната книга на Евгений Дайнов, която прочетох два пъти, защото го харесвам този умник и защото ми е написал мислите. "Властта в България трябва да бъде /ре/конструиирана по начин, който да я насочи към общото благо и да я постави под контрола на ефективно представените в нея граждани".
Бъдете красиви и умни тази седмица, повече четете и мислете. Но не като на футболен мач, а нако на симфоничен концерт.
До утре!

Няма коментари:

Публикуване на коментар