29.05.2013 г.

Бляскавата и лирична сряда

Добро утро без слънчева светлина /това не пречи пак да е добро, само нещо все ще ти липсва/! Днес е женският ден сряда и затова светлината му е мека и приглушена. Този път си е избрала да бъде такава, но може /ах, как може!/ да бъде бляскава и ослепителна. Всичко може една жена и всичко само от нея зависи. Да продължи или да се върне, или да спре, да бъде с някого, да бъде с никого. Понеже тялото и е създадено за двама, жената никога не е самотна. Може да е сама, но не е самотна.
В новия филм "Великият Гетсби" имаше две главни героини и много второстепенни. Освен актрисата, втората героиня беше Музиката. Невероятна песен на Лана дел Рейhttp://www.youtube.com/watch?v=Te11UaHOHMQ и много други - рефрени и песни ...
...Образът на главната героиня сега, сравнен с образа на Миа Фароу от филма от 1974 г. е в полза на Миа, защото харесвам аристократичната хубост. Продължението с жените ме отведе към книгата и коя е преводачката - Нели Доспевска. От ранни зори чета за нея, изключителна жена http://emilbasat.blogspot.com/2008/10/blog-post_4728.html. /бележките ми за филма ще напиша отделно във ФБ, в рубриката Моите бележки за култура/.
Много красиви образи и истории с жени се появяват днес, защото и денят е романтичен. Понеже е и хладен, всички образи и видения ще си дойдат на мястото, ще се наредят някак си в по-стройна редица. Или ще останат да танцуват по масите, кой ги знае...Женска му работа, непредвидима.
Денят иска от нас повече блясък, нещо лъскавко, някакво ламе или пайети - да го оживи и оцвети ярко. Днес иска театралност, иска романтика, иска да напишем два реда на любим човек, но непременно с най-хубавите думи, които можем да извадим от себе си.
Бляскав ден и творческо вдъхновение!



Няма коментари:

Публикуване на коментар