30.05.2013 г.

Цветно, по-цветно, най-цветно в четвъртък

Добро утро и хубав ден! Сутрешната закуска на моите гарги на терасата е изобилна. Те така обичат трохите от хляба от лимец, представете си само колко е вкусен и полезен. Откакто се пече хляб в къщи, някак си е усещането е друго, по-красиво е и много романтично. Когато ухае на хляб от машината макар и макар че не съм го месила с двете си ръце - е много, много уютно в малкия, тесен, панелен апартамент. А трапезарията на терасата се радва на завидно посещение и се радвам, че имам приятелчета на закуска. Така денят започва охолен и сит - за всички ни.
Хлябът от домашната хлебопекарна е истински, освен това е и практичен - наяжда и ни самоорганизира, един е достатъчен за 4 души на ден. Няма преяждане или излишно ядене на филии, меки и изчезващи в устата една след друга. Собственият хляб е грубоват, защото е от лимец, но има душа, която омагьосва.
Така, днес синоптичната прогноза стана малко хлебарска, но пък е уханна безспорно. Възхвалявам ползата от такава умна машина като хлебопекарната вкъщи и горещо препоръчвам. Хлябът е насъщен наш.
От вчера имаме и торба с череши, които са прелюдията на лятото. Обичам абсолютно всички видове плодове, които излизат един след друг, а цяло лято мога да карам на домати със сирене, таратор и плодове. Вълшебните български домати, дето почти са на изчезване. Ще се радвам някой от вас да ме ориентира, къде на пазара има истински домати. Разбира се, когато дойде времето на истинските, сега няма как да се и надявам.
Като продължение на темата с красивата и някак весела, многоцветна и жизнелюбива храна на лятото днес ви призовавам да се облечем веселяшко. Сетила съм се от сутринта за шала си с черешки и ще си го завържа бодряшки. Оранжево, розово, жълто - ярко и ярко! Лятно и цветно, като ходещи шарени облачета да сме.
Весел и пъстър ден!

Няма коментари:

Публикуване на коментар