20.05.2013 г.

Естествено красив понеделник

Ден първи от новата седмица, която е много сериозна седмица. Имам племенничка в 7 клас и абитуриентка, които ще се явяват на матури утре и в сряда. Имаме бал в Синоптичната служба, има премиера, има национален кастинг. Има национален празник, който много обичам. Времето препуска, забързало е хода си неимоверно много, не смогвам да измеря движението на облаците и въздушните потоци - нито по небето, нито в душата. Бягат и се надпреварват помежду си за рекорди сякаш...
Нищо не е постоянно, всичко се променя много бързо, от сутринта до следобед сякаш минава век. Не знам защо е така, ще трябва да ида на някой конгрес на физици ли, на астрономи ли, на астролози - на колеги, които се занимават с този основен въпрос "Защо толкова бърза времето напоследък?".
Опитваме се да го примамваме с разни номера, но то хем е бързо, хем е суетно - не се спира на трикове, които усети, че са имитации. Иска истинско, естествено, неподправено, от сърцето. Тогава спира и се разтапя от кеф....Времето е голям познавач, голям лечител, голям приятел.
Затова в първия ден на новата седмица ви пожелавам диаманти и перли, абанос и слонова кост, но никакви имитации и фалшове.
Естественост и неподправени емоции. Точни пожелания и разчети на ежедневни траектории, по които да стигнем до приятели, до красотата, до доброто.
Според и естествено красив ден!!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар