14.05.2013 г.

Вторник-започва /ли/ да отболява

Привет, първоначално мислех да мълча три дни и нощи, за да си събера думите в стройни редици, но то май няма да стане. Да усмиря мислите си. Няма да стане, те са неукротими, като деца от първа група на детската градина.
Снощи бяхме шепа хора на срещата с Евгений Дайнов. Едната част от хората, на които казах, вече бяха лепнали етикета "предизборна агитация" на книгата, на Дайнов, на срещата /а тя след изборите беше/. Другата част - какво ново щял да им каже? Третите не ги знам, страхуват се сигурно. Четвъртите - умник е, ще вземе да говори умно и да цитира философи, дали ще го разберат?! Петите - ох, хладничко е таман, сега се пие бира с мезе, да си разхладим душата...Медиите пак не дойдоха /с изключение на 2ма колеги/. Медиите след 16,00 часа отиват на събитие, само ако е престрелка или блокиране на АМ Тракия. А и да задаваш въпроси на умници, трябва да си подготвен, защото ще те забият веднага. Пък може и контра въпрос да ти зададат, че да подскочиш. То не е като да сложиш касетофона и да запишеш воплите на някого на организирана пресконференция, а после да ги израпортуваш в кратка повествователна дописка. А и са изморени...То бе голяма умора 45 дни да тичаш на платени събития, на които да записваш предизборни обещания, за да ги сведеш до избирателя. Дали свършиха работа тези методи? Убедена съм, че не.
За мен резултатите в Стара Загора са много интересни. Имайте предвид, че Стара Загора винаги се наблюдава от социолози и политолози като град-"представителна извадка". Като барометър за процесите, които се случват и ще се случват в страната. Резултатите показват скрито напрежение и нерешени реални проблеми на хората от региона. Защо е напрежението и какви са проблемите - да се размислят тези, които трябва. Всеки е длъжен да бъде умен.
И пак казвам - хората гласуват за Хора, колкото и да ни се струва, че е партиен вота. Листи се редят внимателно. Гледат се очи, сърце, ръст /духовни показатели/, свършена работа, диалогичност. Умение да се изразяваш, да говориш, да те слушат, да водиш...
Ама хайде ще го оставим за тези дни сериозният анализ. Засега ви желая спокоен ден, усмивки, добре свършени задачи и весела вечер с приятели!


Няма коментари:

Публикуване на коментар