22.05.2013 г.

Сряда - ден за разкрасяване

Синоптичната служба днес отвори врати нормално - нито по-рано, нито по-късно. Навреме, за да ви пожелаем хубав ден, въпреки че небето над хълмовете насреща е доста плътно сиво. Вероятно прави всичко възможно, за да ни разхлади, но недостатъчно, защото жегите, които дойдоха, трайно се настаниха на всички атмосферни нива и пространства без климатици.
Като падне жегата по тези географски ширини, та се не трае. Парламентът по-добре да се заеме с узаконяването на сиестата и ново национално работно време, защото наобед и в ранен следобед спира всякаква умствена дейност, а физическата си е направо опасна и няма смисъл от каквото и било усилие за сътворяване на брутен вътрешен продукт.
Очертава се една сряда на разкрасяването, не е лошо да се предприемат мерки в тази посока, но днешният "женски" ден благоприятства. Ще му ударим една още по-къса стилистично прическа. Баба казваше, че "кокошка с отрязана опашка на пиле прилича" и ето - това са то "модели от детството", вярвам го и досега. Макар че много харесвам дълга и разлюляна коса, за себе си - благодаря, не. Стига понякога, че си слагам рокличка и това ми е пре-достатъчно. За предстоящия бал даже ще се гримирам, от мен да мине. Да не излагам детето.
Желая ви хубав и лежерен ден, поръчахме го днес да е по-хладен, да видим от Синоптичното Спиди дали ще изпълнят поръчката. Бъдете красиви и спокойни, с топли сърца и хладно чело и действайте за днешната Сряда на разкрасяването!
Няма коментари:

Публикуване на коментар