12.04.2013 г.

Петък за планове и размечтаване

Добро утро в петък от Синоптичната служба? Стегнахте ли куфарите, начертахте ли картите, защото петък е, свършва работа и "дим да ни няма"! Бягството може да не е физическо, в случай че ми кажете - Няма пари. Най-хубавите бягства са на най-кратки разстояние. Нова пътечка на Аязмото, или в другите паркове. Внезапно открита пейка с прекрасен изглед. Припичане на слънчице със затворени очи. Лежане на земята, за да усетим тревите или да погледнем небето през разлистващите се клони. Наблюдение на свежо зеленото, което избуява в природата. и тн
Призовавам ви и да направите фотосесия на пролетта, която се завърна отново. Много ми е интересно да изучавам гледната точка на автора на снимките, обектите, които го удивляват. Една снимка си е поезия в чист вид. Бих ви подстрекала отново и към писане, веднъж съм го правила - в статията за тефтерчето за Мисли, които се канят да отлетят. Не бива мислите да отлитат, трябва да се приютят на белия лист.
Та така - петък е ден за планове и планиране на двата дни, които са ни отредени за почивка. Значи са свещени дни. Ние можем да ги направим и незабравими.
Значи кодът днес най-общо казано е: тефтерче за Мисли и Планове, карта на България, фотоапарат в готовност, размечтаване в посока предстоящата почивка и още какво....усмивка! Непременно усмихнати!
Хубав ден!

Няма коментари:

Публикуване на коментар