17.03.2014 г.

С бяла риза и бели мисли - в понеделник

Добро утро! Няма 7 часа, а е напълно светло. Алармата зазвъня в 6, в прозореца имаше огромна луна, затворих очи пак и след 30 минути вече не само че я нямаше, а и навън бе завършено светло. Сега вече и слънце свети по сградите навън. Не блести, още не е лято все пак, но свети. Дрехите ми се развявят със страшна сила на балкона. Този вятър продължава май вече трети ден. Иска да издуха и последната тъмна мисъл от главите ни, защото идва пролетта.
Така довя и новата седмица. Ето я и нея, чисто нова, започва с числото 17 и докато преброиш до 21, пролетта ще е на вратата.
Посветих на посрещането и цели 2 дни. За нищо не ми стигнаха. Така е като работя на няколко фронта едновременно. По линия на Голямото изхвърляне ми спореше - изхвърлих един куп работи. Тук имам добър учител, на когото се обадих специално, за да му кажа, че ще доволен ако види торбите, с които съм се запътила към контейнера - Танчето Бучкова. Тя, като добър учител каза - Ти можеш още повече! Ще се опитам да претворя пожеланието и и през седмицата, вече имам ритъм. С Голямото чистене още резултатите не са така задоволителни, защото първо ще трябва да е Голямото боядисване. Всичко по реда си и ще си дойде на мястото.
От японския филм, който изгледах, бях още веднъж и силно впечатлена от скромността, с която живеят, минимализма, липсата на хиляди вещи наоколо - така линиите на всеки стол и извивката дори на умивалника имат особена красота. Очите и съзнанието си отпочиват, когато е семпло наоколо. Това си е и друга култура.
Надявам се тази седмица, в която ще дойде Пролетта, да е вълнуваща. Да ни изненада с нещо хубаво и извънредно. Да е усмихната. Да е красива. Не бива да пропускате да забележите нито едно цъфнало дърво по пътя си. Може да си колекционирате пролетни облаци. Това е напълно възможно в градски условия.
Днес съм на театър - "Възвишение" в Операта, утре на опера в Операта /цялото съзвездие младоци и две невероятни дами в Крал за един ден, не го пропускайте!/. Ще ви пиша своевременно за новостите на културния фронт. Колкото до дрескода - весело, много весело, много светло в тази седмица на Пристигането. Като за начало - една бяла риза и една бяла усмивка над нея.
Хубав ден и хиляди поздрави от Синоптичната служба!



1 коментар: