26.05.2014 г.

Понеделник и европейската какафония

Добро утро, добро утро! Синоптичката ви беше в петък с бесовета на тема култура, а тази сутрин я гонеха след-изборни, които Тя обаче с едно дълбоко йогийско дишане и няколко минутно съзерцание трансформира в относително спокойна вътрешна и външна картина. 
Може би в петък имах малко повече надежди в препълнената с определено интелигентни физиономии зала на Операта на концерта на Хилда Казасян, че не всичко е загубено. Тези хора обаче явно не са ходили да гласуват в неделя . Явно и този път не са. В крайна сметка имаме резултати, каквито ги докараха /данни към 21 ч./  34.82 процента избиратели. Останалите 65% не са се и помръднали в своето неделно разпускащо битие- да отидат да гласуват, макар и с отвращение.
Към 21 часа вчера  най-висока е била избирателна активност в родния ми Кърджали - 43 процента, а в настоящия ми град Стара Загора - 41 процента. Ако за Кърджали всичко е ясно, то за Стара Загора си е направо тема за дълги и дълбоки анализи. Всички социолози казват, че Стара Загора е показателна картинка за цялата страна. 
Тук народът се радва на тоновете излят бетон, нови проекти, фитнеси безчет във всяко междублоково пространство...И най-важното - изпълнен е със светлата надежда, че местната власт "ще бутне ромските къщи в Лозенец" и до дъното на душата си бе потресен и бе  "Разпни го" - срещу тези, които спряха въпросното бутане. 
Около този рефрен премина предизборната кампания в Стара Загора, един съвършен ПиАр на вълнуваща тема. Очаквам в следващата кампания да се предлагат безплатни татуировки  "Стара Загора-на три морета", "Стара Загора-център на Вселената", "Стара Загора-на 8000 години", в няколко фризьорски салона да подстригват безплатно в стил "канадска ливада", да има футбол на малки вратички във всяко свободно пространство, безплатни карти за фитнес и подобни чудни работи.
В крайна сметка честити ни нови евродепутати! Имаме си и един Бареков като розов трендафил сред двуцветието "победители - победени". О, замълчи сърце....Евродепутати ни не са най-достойните, а най-леко промушилите се тарикати. След хиляди мъки по зачеването, един Реформаторски блок поне се сдоби с едно отроче, в което орисниците провиждат остатъците интелект /айде умно говорене поне/, които е способен да даде политическият ни генофонд.
Отсега предчувствам, какви фейлетонизации ще са догодина местните избори...Тогава вече въображението ще е напълно отпуснато, няма да са нужни сковаващите схеми на европейското говорене. Ще бъде трепетен ПиАр, мога да ви нарисувам дори картината....

Понеделник е, ден за нови надежди и изпитания...Лятото дойде и вече два дни весело махам с къси панталонки насам-натам неформално. Дрескодът днес ще е летен и ленен /слагам си любимите развяващи се и намачкани панталони от лен/. Хубав ден, усмихнат и ведър - въпреки всичко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар