9.05.2014 г.

Красота отвътре, красота отвън и обратно

Добро утро! Не бих казала, че навън е вече ослепително слънце, но го има и то в количество и сила, които огряват сивите соц-блокове и ги правят да изглеждат като ярко бели къщи по Средиземноморието. Дори покривите и комините им изпъкват с някакво особено ярко червеникаво-кафяво. Което не би могло да е такова, но така изглежда в утрините със слънце. Цялата ни страна е сивичка и скромничка откъм цветове. Сградите приличат на къщи с контури от книжка за оцветяване. Чакат сякаш да ги нарисуваш в цветове. Новите сгради пък, дето ги боядисват както им хрумне на строители, изглеждат като цветни кръпки из преобладаващата сивота на соц-градежа. 
Интересно ми е като живеят в такава красота и цветове и хармония и зелено и цветя в богатите и уредените западни страни, какви хора са...Красотата отвън ражда ли красота отвътре? Обратното може ли да стане? Съответства ли си? Имаше обяснение за характера на хората според географията, в която живеят - планинци, равнинци, морски...А според красотата около тях? Идея си нямам. Но някои градове и гледки в Италия, Франция, Германия, Холандия, дето ги разглеждам в една симпатична страница във ФБ Травелиста /благодаря ти Зинка, че ми я показа/ - наистина ме карат да мигам често често и да поставя ръка на устата, за да спра удивлението си от красотата /да не би да излезе прекалено шумно някой път/. Просто ми се иска да кажа АХ! по няколко хиляди пъти, но обикновено го правя наум. Последната гледка, която ми остана в очите бяха някакви кукленски къщички край вода дето аха-аха ...и се зададат седемте джуджета на Снежанка отнякъде. В приказката е от гората, а тези могат да дойдат с лодка по реката - голяма красота, че чак нереална!
Вероятно хората, живеещи сред такава красота - я оценят и пазят, знаят да и се радват. Не знам, сигурно хората са еднакви навсякъде. Но ми е интересно тук сред тази сивота, как има толкова цветни, различни, интересни хора...Те невинаги се различават от останалите, често са под прикритие, но някак си се разпознават по особени белези, които са дълга тема за писане.
Пожелавам ви днешния ден да ви е светъл, ярък и зелен, да се разходите добре наобяд и да забележите всички нови цветя в градинките на Стара Загора, а също и отбележете интересни облачни формирования /до този момент още не се наблюдават в небето/
В петък дрескодът е свободен и препоръчително се носят неформални облекла от рода на дънки и спортни разни, така че смело!
Последно напомняне за "Набуко" довечера на сцената на Операта в Стара Загора със съзвездие от гласове - наистина уникален спектакъл!
Хубав ден от Синоптичната служба!

Няма коментари:

Публикуване на коментар