10.07.2013 г.

Сряда -всички с китка закичени

Добро утро! Срядата и тя пристигна много работна. Не се спират тези дни, ей, омалях вече. То протести, то премиери, то събития - лични и обществени...Мисля си, че ето ето и всичко ще затихне и утихне от магията на лятото, а то не и не. Ритъмът е стегнат, не дава да се отпускаме. Еми няма как, ще го следваме и това си е.
Срядата само прави нещата малко по-меки, по-овални - нали си е дама. Меко е излъчването и днес. Обаче е от тези - твърда ръка в кадифена ръкавица. Днес всички ще слушат и изпълняват волята и - малки и големи. Такава е срядата - в света тя се чувства като в кухнята си - сигурна в движения, продукти и подправки /сиреч хора и други подобни/.
Станала е отзарана, нагласила е храната за челядта, оставила е списък със задачите за изпълнение за дома, написала е друг в бележничето си за работа, гладила, гримирала се и ето я на вратата, готова да потегли.
Какво ще е отличителното днес - носи се задължително някакво цвете някъде - по дреха, по чанта, в косата...Където го сложите. Цветето е украсата на истинската дама. Може пък да си вземете един стрък цвете на път за работа и да си го сложите във ваза да ви радва. Но по-добре изкуствена китка на ревера мен ако питате. Хич не ми се късат или режат живи цветя.
Хайде усмихнати и красиви - напред в делника!


Няма коментари:

Публикуване на коментар