19.07.2013 г.

Пак е специален - и този юлски ден

Добро утро! Да знаете, че и днес е също специален ден - в Стара Загора в последните години се почитат жертвите от Старозагорското клане, пак в църква и около нея, пак невинни души - и много деца, трагедията е била неимоверна.
"Програмата ще започне в 17.00 ч. с Вечерна служба в енорийски храм „ Света Троица". В 17.30 ч. оттам ще тръгне литийно шествие до Мавзолей – костница „19 юлий1877", където в 18.00 ч. свещеници от „Света Троица" ще отслужат Заупокойна молитва в памет на загиналите при опожаряването на града старозагорци през 1877 г. Възпоменателно факелно шествие, организирано от СНЦ „Вярност" – гр. Стара Загора ще тръгне от парк „Александър Стамболийски" в 19.30 ч. Организатор на програмата е Община Стара Загора".

Завършва една работна седмица на страсти и вълнения, чакат ни още интересни дни - на подготовка, заминаване, връщане - едно лято в движение и емоции, да се надяваме да са най-вече положителни! 
Да не тъгуваме за загубата на "Берое", щом е в достойна битка. Да приемаме изобщо загубите /големи или малки/ с достойнство. Да гледаме спокойно напред и малко по-далеч от носа си, защото на 21 век му трябват обществено активни, не себични хора. 

Синоптичната служба от следващата седмица ще е в дълъг отпуск - от службата, където е на заплата уточнявам. Разбира се, че ще има прогнози. В началото на август ще има малко отпуск от прогнози, поради презареждане на батериите на морето и после пак отново.

Понеже все още ми се случват разни работи за първи път в живота ми, сега съм планирала и боядисване на таван със собствени сили. Ще се пробвам, пък каквото стане. Обещана ми е професионална подкрепа от тате, ако нещо не се получи. Но първо да опитам.

Днес заминавам да се потрудя още малко. Желая ви спорен ден и розово оцветена дрешка - розовото е цветът на радостта в Индия, да го знаете!
Спокоен делник и хубава вечер довечера!


Няма коментари:

Публикуване на коментар