12.07.2013 г.

Петък на артистични петна

Привет, уважаеми! Ето че и петък дойде най-накрая, сред жеги, слънце, задух, потене, веене с ветрила, питиета с много лед и всичко там както се полага по куверта на лятото. Петък дойде, за да разпусне малко душата от зноя и от всичко. Колоните с коли сигурно от обяд ще се заточат към морето, хорицата ще стигнат за нощувка и ще се събудят сутринта в събота край Голямата Вода. Тя е вълшебна вода, меко солена, водораслена, зелено-синя и измива всички лоши неща от главата, тялото и душата. Затова го обичам аз моренцето и лятото масово ходим на водно повторно кръщене в него.
Днес денят започва спокойно и с птици. Пред очите ми едно ситно ситно врабче си кълве от трохите на "обществената закусвалня", която правя всяка сутрин за пернатите. Интересно как е самичко и колко е различно от големите гарги и гълъби, които са традиционните "потребители на услугата" на балкона ми. Това е мъничко, мъничко - прилича на пажа Керубино от Сватбата на Фигаро. Малко и изящно....
Петъкът очевидно ще е ден на съчетаване на различни фрагменти от мислите, епизоди от седмицата и т.н. Ще прилича на пано от различни парцалчета - кръпки - дето се казва технологията на съшиването им "пачуърк". Ето мислех си за морето, после за врабчето, после за шарено пано от кръпки. Така ще е съшит от различни веселости днешният ден - малко работа, после прическа, после приятел любим, после накрая и най-вече - малко разкършване за тонус, че събота ми се пада също заета - с духовни дела.
Днес непременно си сложете нещо много весело и много пъстро и много ярко и се насладете на петъка. Непременно се консумира нещо здравословно и полезно - като например един фреш, например в Дръмс или където и да е, пък с Лавацца заедно и сладка приказка - е какво повече да си поискаш!
Спорен хубав петък и приятни почивни дни!!!!!


Няма коментари:

Публикуване на коментар