24.07.2013 г.

Вкусната сряда, познавате ли я?

Добро утро! Реших, че няма да мързелувам повече отпускарски, защото много приятели не са айляк като мен и сутрин стават да надзърнат за прогноза. Може, но не бива да тръгват в делника без прогнозата на Синоптичната служба от 8-я етаж.
Днес времето е блестящо лятно. От сутринта са засветили направо тези панелени блокове насреща. Време благодатно за добри мисли и дела. В Синоптичната служба от дълъг период насам не гледаме новини и всякакви там протести и тефтерчета и ИФ хвърчат из въздуха като прашинки, които не падат, за да пребърша. Просто си летят насам-натам.
В уредите на Синоптичната служба нещата се виждат прости и ясни. Няма хън-мън. Всеки ден е даден да се развиваме, да правим и кажем по нещо добро, да четем умни книги, да избираме чиста храна, да погалим дете, сутринта да си поставим цел сутринта и да я изпълним.
Днес освен това прогнозата ще е вкусна. В тези дни на отпуска все готвя ли, готвя, като вкъщи предвид поотрасналата младеж - много се ядат сладкиши. На младежта  и е нужно гориво. Днес ще правя някакви, ще видим какви ще ми харесат, малки кексчета, дето им викат мъфини. Голяма красота е това съвременната кухня, се убеждавам абсолютно всеки ден, защото гледам само предаванията по 24часа кухня и Файн ливинг /обзавеждането на къщи с Кандис Олсън/.
Снощи бях  на  кулинарна разходка из Рим, а вчера - из Лондон - телевизионно, разбира се. Но пък и в двата града съм пила еспресо - наживо. И пак бих пила....някой път.
Днес се облечете хубаво, бъдете блестящи, хапнете или направете нещо вкусно. Поразходете се из пазара и се порадвайте на изобилието на лятото.
Хубав и вкусен ден! Честита сряда! /ако не е сряда, ще ме поправите/



Няма коментари:

Публикуване на коментар