18.07.2013 г.

Ден за спомняне и за нова слава

Добро утро! Днес определено е четвъртък и е 18 юли. В 11 часа на Паметника на Васил Левски ще има тържество, непременно отделете време. Тези минути за спомняне са много силни и зареждат целия ден с хубава енергия от мислите, какви хора сме имали на тази земя! Какъв Васил Левски! Как образът му се самоопази от оплюване, отричане, омаловажаване, от "сензации", от жълтини, от "внезапни разкрития"...Не знам как, но се самоопази и три пъти да го честваме в годината, все ще е с голямо вълнение и мисъл и спомняне.
А днес на паметника ще пее Октет "Свети Йоан Дамаскин" и е много вълнуващо да се слуша църковното мъжко пеене. Похвално за организаторите на честването! В началото на годината деца от Класическата гимназия в София пяха любимите песни на Дякона в специална инициатива на БНТ и честно, направо ме разплакаха. Сега непременно ще ида да послушам нашия октет.
Благодатен ден е днешният. Благодатен и с мача дори на "Берое" следобед - желая на момчетата победа, а на феновете - интелигентно поведение! Благодатен с надежди, с борби, с усилието ни за по-добро, с вярата, с приятелите, с всяко наше вдишване...
Желая ви днес много разум, светло спокойствие, минути за спомняне и слава, за самоусъвършенстване, за вълнение...Може нещо зелено да си сложите в чест на "Берое" и мислено макар да пожелаете успех на момчетата, а и на всяка битка, която е за добро!
Светъл ден!

Няма коментари:

Публикуване на коментар