15.07.2013 г.

Понеделник - този стабилен морски фар

Добро утро от Синоптичната служба на 8я етаж! Отбелязахме Слънцето, което направи блестящи жилищните блокове отсреща и си помислихме, колко важен ден е днешният - 15 юли. Принципно всички важни работи се вършат около първо число и по средата на месеца, както е днешният ден - започване на нова работа, конкурси, диети, всякакви нови начала...И днес има същите поводи. Та значи тежък ден се очертава понеделникът.
Той принципно си и тежкарее де - идва важен важен след лекотата и безгрижието на двата почивни дни. Изтупан и наперен, веднага почва да раздава задачи, да тропа по масата, сърди се, че сме с бавно мислене и действие от свободата на уикенда.
Както ще да реагира, пука ми! Лято е, понеделникът да го кара философски, че иначе ще си образува бръчки и нищо не може да му помогне. Бива да е свеж, бодър, разтоварващ /на плодове или зеленчуци/, снизходителен, да стъпва леко и да не притеснява душата поне дообяд, докато се поотърси от инерцията на двата почивни дни.
Днес е ден за нещотърсачи, за връщане на прочетени книги и избиране на нови в библиотеката, за пробване на нови рецепти, за срещи с приятели и тн. Понеделник в средата на юли - как интересно изглежда! Представям си го като стопаджия на път, който излиза от село с ниви избуяли в жито и отива към морето...Все морето ми е в мислите.
От вчера си имам нов морски фар в колекцията - малък настолен часовник с фар, който само по Британско могат да направят така елегантно, така елегантно /подарък ми е от скъп приятел!/
Та в негова чест /на фара/ ще си сложа моряшката рокля и ще отплавам в делника, като ще гледам да държа курс право и принципно напред.
Лек ден и много успешни начинания днес!


1 коментар:

  1. Толкова, хубаво си го почувствала, Уле!
    Днес си върнах книгите в библиотеката и си взех трилогията на Катрин Панкол-едни шаренички такива: "Жълтите очи на крокодилите""Бавния валс на костенурките" и третете "Катеричките от Сентръл парк са тъжни в понеделник".Не зная дали си ги чела, започнах първата и ме увлече много! Струва ми се добро четиво за моренце, където заминавам в четвъртък! Хубаво лято, мила!

    ОтговорИзтриване