11.07.2013 г.

Четвъртъкът на красивото ново

Добро утро в този юлски четвъртък! От вчера вкъщи си имаме нова готварска печка от по-малкия формат, която кръстих Кони /от Кьортинг/ и тази сутрин тя ми свари чудно кафе, ммммм.  Днес ще продължи серията с новите неща - ще ставам кръстница за първи път в живота си на най-готиния малък мъж на света и днес ще купуваме дрешки, ще ходя на премиера в театъра довечера,  може и междувременно /денят е дълъг/ да ми се случат и други нови работи, като си поръчвам да са хубави.
Прилича му на четвъртък да е пълен с надежди за светло сбъдване. Четвъртък е сериозен човек. Хем е отминала истерията от първите дни на седмицата, хем вече гледаме към петъка. Страстите са усмирени и само спокойствие, добро изпълнение на задачите, правилно разпределение на времето са нужни. По възможност без силни емоции и резки движения, защото сигурно ще е и жега на всичкото отгоре.
На обяд един бърз ход до пазара и запасяване с каквото си поискате от изобилието плодове, което сега прелива от серигиите. Такава красота е летният пазар, че може да се гледа в захлас с часове и да се снима - цвят по цвят, нюанси, форми, изобилие. Заради тази красота, изрисувана като с четка приключих диетата набързо и вече не броя колко плодова захар вливам в себе си, защото летните плодове са разкошът на природата, от който не мога да се лиша.
Бих възпяла дори сините сливи, които много обичам и скоро нападнах без никакво угризение и с огромно възхищение.
Според и светъл четвъртък, пожелавам ви скоро да ви се случат красиви неща за първи път в живота, много е вълнуващо!
Поздрави от Синоптичната служба на 8я етаж!


Няма коментари:

Публикуване на коментар