9.07.2013 г.

Вторник - вкусен, вкусен, вкусен

Добро утро в този вторник от лятото! Изглежда обикновен и нормален ден от първите си часове, но кой знае какво ни е приготвил?! Това лято иска да конкурира делниците и върни едно такова забързано и със задачи. Силно се надявам през август да започне Безвремието, че му е време вече. Обичам август без начало и без край. В началото си е пренаселен на морето, с тълпи и врява, а в края е спокоен, царствен, лежерен.
А юли не се дава юнакът, кара го делово и без почивки. Вчера беше такъв един безкраен ден, който поне завърши с музика. Днес очаквам да е по-кратък, стегнат и ясен ден. По-хладничко е и времето предполага задачите да се вършат стегнато. Една от причините за успешните държави е, че са хладни и хората им работят здраво. В жегите не можеш да сътвориш масов героизъм, а личният се изгубва в общото.
Вторникът определено е елегантен ден. Големият брат понеделник е дал задачите за изпълнение. Вторник идва насреща делови и с чувство за хумор. Нищо не може да му се опре. Той е перфектният изпълнител. Освен това внушава сигурност.
Днес всички елементи от началото на делника са си на мястото - кафето е сварено и ухае, бележник със задачи, шишето с вода за деня е допълнено, малко плодове са заделени...Между другото в центъра на Стара Загора, ама най в центъра, в близост до Книжарница Хеликон има новооткрито мънинко заведение с различни мексикански бързи работи за хапване, които са доста добри на вид, вкус и цена. Различно е от яко тестените сандвичи и хамбургери,  вкусно,  леко, насища.  "Улична храна" както казва Антъни Бурдейн, от доброто качество.
Ето че приготвихме вторникът като първокласник за първия си учебен ден - стегнахме го със задачи, храна и вода. Скоро ще го изпратим - изгладен и изкъпан - напред в делника.
Желая ви един спокоен делови ден, да свършите с лекота много задачи и още много нови да ви дойдат наум - от тези, творческите. Може пък да намерите из Нет-а /има от чудни по-чудни блогове/ някоя супер интересна рецепта за ядене или сладкиш и да сътворите вкусно нещо,ммм. Обичам го това готвеното творчество!
Вкусен ден!



Няма коментари:

Публикуване на коментар