17.06.2014 г.

Хладна глава, ефективни действия

Добро утро! След дълбокия сън в хладничката нощ, познайте как ми се става. След вчерашното рокле в стил - грабвам и слагам - днес ще трябва да се гладя. Още едно усилие. Оф. Вторник започва на хладна глава, това е добре, ок е. Скоро не съм се чувствала равна и гладка, никакво вълнение на повърхността. И това е добре, хубаво е, че природата понякога се укротява. По-ясно виждам себе си в спокойната повърхност като огледало.
Значи такива били рационалните хора- хм...Сякаш съм с онази шапка-невидимка и се движа сред тях. Те си поставят задачи за деня и ги изпълняват. Следят резултатите. Гледат да са максимално ефективни. Не приемат нищо лично. Умеят да контролират емоциите си, доколкото ги имат. Допускат до себе си главно хора, от които имат полза. Другите са служебно приети. Третите, за личната употреба - са в живота им по строго определен начин, правила и критерии. Интересно е да се разхождаш в този свят на рационалните и сериозните хора. Понеже съм невидима, ме напушва на смях и как възприемат себе си сериозно. Как бързо скриват усмивките. Как ръцете уж се вдигат с внезапен жест, обаче светкавично бързо се свалят надолу по невидима команда. Как като в невидима кошница събират чуждото мнение, то е важно за рационалните и сериозни хора.
Ох, свалям шапката, че ми стяга малко в обиколката и посядам на люлеещия се стол. Да си почина от ходенето. Люлеещият се стол е широчък, мога и да подгъна крака. До него е лампата на един крак, която отгоре е в стил Тифани. До лампата е резбования параван, на който е преметнато домашното халатче. От стъкълцата на лампата, която свети, върху ръцете ми се отразяват червени, оранжеви, сини, зелени петънца в строга порядъчност. Ами това си е Тифани, моля ви се. На пода има цяла купчина книги, които по навик от баща ми чета по няколко едновременно. И си преписвам цитати, още от дете. Сега не в тетрадка, а в компютъра, който е на писалището с хилядите чекмедженца. Но си имам и парфюмирана луксозна хартия за писане. Също и писалка /не химикал/ с остър връх и пълнител с мастило. Като свърши, ще потърся мастило с аромат. Записвам си за деня отговора на два въпроса, които скоро научих в семинар на Къща под звездите. Но понеже се връщам от света на рационалните хора, няма да ви ги кажа. Знанието не винаги се дава даром. Във всеки случай въпросите са много, много простички и уникално ефективни за всяка жена.
И вече съм готова за потегляне в трудовия делник. Да не забравя да ви кажа, че днес се носи едно особено такова между червено и оранжево - някои му казват цвят корал, други цвят пъпеш. Не знам, но цветът е готин.
Като гледам, може и чадър да потрябва - питах рационалните хора, те казаха да си вземем малък и сгъваем за в чантата. Още с първата мисъл за деня и неговите задачи, интересно - лампата, столът и параванът изчезнаха...те така правят сутрин и после пак се появяват, когато ги извикам. Купчината с книги си стои на земята...
Поздрави от Синоптичната служба, която днес чака една радостна вест пообяд - от любим приятел! Спорен ден на хладна глава и ефективни действия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар