26.06.2014 г.

Невидимото на четвъртъка

Добро утро!!! Надявам се, че днес ще бъде за всички нас един красив четвъртък. Обикновено четвъртък е специален ден. Обикновено така му се получава. Седи си кротко между срядата, сестра му и любимецът петък /заради края на седмицата и свободата/ и чака да го харесат и обикнат. Нещо като сребърните медалисти - на един дъх от златото и затова тайни любимци на повечето. Поне мои. Аз обичам тези, дето са на второ място, завърших със сребърен медал-напълно заслужен и с осъзнаване на доживотната си слабост по математика. Реално и осъзнато. Та четвъртъкът си е такъв един ден - обикновен на външен вид и необикновен отвътре. Ако желаеш да видиш необикновеното му, разбира се.
Тук ще се самоспра да пиша за надеждите и плановете си, защото времето е толкова бързопроменливо, че свят ти се завива - час с час не си приличат. Просто си знам, че днес ще е красив ден и толкова. Нищо че синоптиците и времето не се съобразяват с моите прогнози - те касаят повече невидимото, отколкото видимото. Онова, като това във вица - Питат детенце, какво прави тате ти? А то казва - Работи, печели пари, грижи се за семейството.....А мама какво прави? "Мама прави невидимото" - отговаря детенцето. ....много сладурско и много познато предвид личната си история, но не е от нея извадката. Децата обичат видимото, докато съзряват. Чак като придобият достатъчно личен опит, могат да разпознаят и оценят невидимото. Не бива да им се сърдим /аз лично доста време бях обидена на тази тема, но вече не съм, е добре може би само малко, само малко.../
Невидимото на четвъртъка е, че завършва много важни неща. Те се случват бързо, ясно и категорично. Има особена видимост в този ден. Просто е ясен въздухът и всичко се вижда на длан. Краткосрочно и дългосрочно. Хубавото и лошото. Ден за промени е четвъртъкът - някой четвъртък може би ще направя косата си червена. Или ще си направя татуировка на тайно място. Или ако не се осмеля за първите две, поне още една обеца ще си сложа. Разбира се, сега само си дрънкам. От лятото и усещането му за волност е. От лекотата на лятното битие.
От вчерашния тежък ден, който завърши с яка женска сбирка на бира и  разни - тоест по най-готиния възможен начин.
Желая ви свеж четвъртък, леко облекло /например да пада едното рамо, еха!/ или рокля с деколте за радост на околните, усмивки и гривни на ръката, дето да дрънкат и вдигат света!
Поздрави от Синоптичната служба!

Няма коментари:

Публикуване на коментар